Efter mitt inlägg om de 5 värsta sakerna vi kan äta, tänkte jag nu istället skriva om de 5 bästa sakerna istället. Självklart finns mycket mer men det här är bra inspiration och start för bättre hälsa.. 

Fördelarna med avgifta och utrensa kroppen går långt utöver att enbart hjälpa kroppen rena och återhämta sig efter en helg av ohälsosam mat. Faktum är att spola ut gifter regelbundet hjälper till att eliminera skadliga ämnen som gradvis ackumuleras i blodet och tarmkanalerna som i sin tur riskerar att utlösa problem och sjukdomar i kroppen.

En överbelastning av gifter och ohälsosamma ämnen kan äventyra hälsan med allt från små saker till livshotande tillstånd som sträcker sig från dålig andedräkt och acne till depression och risk för cancer. Det är ingen anledning att överbelasta kroppens egna system för att rensa ut gifter, så att bidra med egen utrensning har många fördelar. För att hjälpa kroppen med utrensning av skadliga ämnen, är regelbunden avgiftning välgörande.

Gröna växter med mycket klorofyll

Klorofyll, vilket är vad som ger vegetation sin gröna färg, kan ha förmåga att förebygga cancerframkallande kemikalier från att absorberas i kroppen. Leta efter persilja, ruccola, gröna bönor, kål, spenat, alger, broccoli och så vidare. Klorofyll hjälper att syresätta kroppen och har utmärkta egenskaper för att frakta ut slaggprodukter, gifter såsom tungmetaller och annat som stör ut kroppens naturliga processer.

 


Gurkmeja

En av de viktigaste delarna i denna populära krydda är en grupp kemniska föreningar som kallas . curcuminoider.  Kryddan kan minska inflammation, bekämpa depression, minskar risken för hjärtsjukdomar och diabetes. Den är också ofta förekommande i forskning pga vissa egenskaper som kan bistå till att att besegra cancer. Forskare från hela världen har funnit att gurkmeja kan positivt påverka mer än 581 olika sjukdomar och tillstånd. Det är en av de mest väl underbyggda kryddor som vi har på planeten . 

Ingefära

Liksom gurkmeja så är ingefära en rot. Hälsoeffekterna av ingefära är också dokumenterat fördelaktiga. Örten är särskilt bra på att lugna matsmältningen, men kan också bistå i arbetet hämma inflammation och generellt stärka immunförsvaret. Ingefära-te kan användas för förkylningar, halsont och orolig mage. I flera kliniska studier har det dokumenterats att patienter upplevt lindring av smärta och / eller svullnad. 

Fortsätt läsa del 2...