EN KULTUR SOM GER SJUKDOMAR

Forskning visar att desto mer industrialiserat ett land blir desto fler personer får kroniska sjukdomar. Vad är det som gör att det är så?

Vi har nu sett att vi i västvärlden och i andra industrialiserade länder har fått enorma problem med fetma och dess följdsjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer som är de vanligaste dödsorsakerna. Dessutom drabbas allt fler människor av allergier och psykiska problem som tillexempel ångest, depressioner och sömnlöshet. Någonting är inte som det borde vara… Vi ser en hel kultur av människor som tycks vara fast i matberoenden, men väldigt få frågar vad de egentligen äter och hur vi mår av det egentligen.

Den ökade ohälsan har kommit i samband med allt fler snabbmatskedjor, restauranger och stora matjättar tagit plats och med sin billiga och beroendeframkallande mat så har vi generellt ändrat vår kultur till att låta andra laga maten åt oss medan vi är upptagna med annat. De flesta matkedjor fuskar med ingredienser och stoppar mängder med socker, tillsatser och ohälsosamma fetter i maten som gör oss beroende och skapar inflammationer i kroppen. I en ny studie visade det sig att socker är åtta gånger mer beroendeframkallande än kokain. Socker lockar oss till mer!

Mer info om hur matindustrin ”fuskar” -> http://theone.bloggo.nu/Matfusket/

När inte kroppen kan ta hand om den ohälsosamma och näringsfattiga maten så blir mag- och tarmsystemet inflammerat, något som kallas ”leaky gut”, vilket dels gör att vi mår psykiskt dåligt och är i obalans med sömn och humör, och dels gör att vi får mer kroniska sjukdomar och allergier. Kroppen är inte anpassad till den manipulerade kemiskt framställda maten, vi får fel balans av omega6-fetter och för mycket socker som bryter ner vårt immunförsvar.

För att undvika dessa ”välfärdssjukdomar” behöver vi äta mycket mer färsk och levande mat som innehåller de naturligt goda bakterierna (prebiotika). Vi behöver återvända till naturen, till det råa, de obesprutade riktiga grönsakerna, det opastöriserade, nötterna, fröerna och frukterna. Vi behöver komma i balans med det naturliga igen, och välja bort det konstgjorda samhälle som byggs upp av gigantiska matkedjor och dess bläckfiskarmar av reklam, PR och lobbyism som lurar oss att bli begära mer hela tiden vi lyssnar och ser på medierna. Mer om ”levande bakterier” här -> http://theone.bloggo.nu/Levande-mat-o-goda-bakterier/

Det enda sättet att ta sig ur den eviga manipulationen i vår konsumtionskultur är att ibland bara stanna upp och reflektera själv över vilka val vi gör. Att bli medveten är det första steget. Att aktivt vilja välja bättre alternativ är nästa steg. En annan stor fara i vår kultur är stressen. Att alltid vara upptagen, jagas av tiden och aldrig kunna slappna av i ”24-timmarskulturen”. Stress skadar kroppens förmåga att ta upp näring och bryter ned kroppen och immunförsvaret.

Allting hänger ihop, att äta naturlig mat, stressa mindre, låta kroppen få fysisk ansträngning, sova bra, och känna harmoni.. Att avstå industrins konstgjorda tillsatser och kemiska produkter – och därmed slippa kroniska inflammationer i kroppen. Lev av vad jorden ger, och leva som vår kropp skapats under årtusenden att äta, och leva av och med naturen - och Inte med den kemiska cocktail, besprutning. gifter och genmanipulation som gör oss och vår miljö sjuk.

Fler tips på att äta mer naturligt -> http://theone.bloggo.nu/ATT-VARA-FRISK-MED-HJALP-AV-MATEN---DEL-1-AV-2/ o här -> http://theone.bloggo.nu/Basta-sakerna-du-kan-ata---Del-1-av-2/