Del 3/3

Sektor; Läkemedelsindustrin: De stora läkemedelsföretagen är bland de som tjänar mest av alla företag. De tjänar enorma pengar på att människor behöver medicin. En del medicin är nödvändig men långt ifrån allt. Syntetiska mediciner är ofta tillfälliga lösningar på problemen, det botar bara symptomen, det tillfälliga men inte själva ”roten”. Alltså roten till varför ohälsan har uppstått. Som tillexempel dålig motion, kost och andra ovanor. Människor önskar helst att fortsätta sina vanor så länge det går och hoppas alla möjliga piller ska hjälpa dem. Då blir man ett lätt offer för läkemedelsindustrins tillfälliga lösningar.  Även mediciner som massutskrivs mot mental ohälsa som prozak (depression), ritalin (ADHD) osv. De ger ofta skadliga sidoeffekter och skapar ett beroende när man manipulerar med hjärnans kemi. Att bota sig med piller är många människors vardag, man blundar för själva livsstilen. Där har österländsk medicin varit överlägsen vår med naturmediciner och att se mer hur allting spelar in tillsammans, också hur man tänker och lever. Men västerländska företag tjänar mer pengar, ju mer människor lider och behöver hjälp. Inget de någonsin skulle erkänna men faktum kvarstår att det finns en marknad för varje sjukdom. Vi behöver tänka om, vi behöver lyssna på vår kropp. Finna tid att chilla ner då vi är självhelande om vi inte bryter ner vårt eget immunförsvar med gifter och långvarig stress. Det finns alternativ medicin, naturväxter, vitaminer och andra metoder som ofta kan återställa hälsan istället för att vara tvungen att ta piller.

Bankerna : Bankerna måste också nämnas, speciellt storbankerna och även de internationella centralbankerna IMF och världsbanken som tjänar pengar på människors (och andra länders) skuldsättningar, en evig skuldfälla som bara växer och får människor under bankernas kontroll. Frigör dig så mycket det går, sätt inte dig i stora skulder, gå din egen väg.

De här var en sammanfattning av några viktiga områden där det framgår tydligt hur många storföretag främst är ute efter vinstintresse, och det blir på bekostnad av människors omedvetenhet om enkla och naturliga lösningar. Företagen hävdar att de bara säljer produkter och att det finns ett ”behov” eller en ”marknad”. Vilka behov har vi egentligen? Ytterst ansvarig är konsumenten, DU, dina behov. Du bestämmer genom att välja vilka du vill gynna. De företag som folk inte köper av försvinner.

Hälsa handlar oftast om att vakna upp till det naturliga tillståndet, vad kroppen och huvudet verkligen behöver – och vad den inte behöver. Ändra vanor eller helt enkelt leva med mer acceptans istället för att jaga efter desperata och kortsiktiga lösningar som många företag erbjuder oss. Bli medveten om dina val och vad företagen egentligen ger dig. Bli inte utnyttjad pga. din okunskap och ignorans.

J.G @08.2012

Källor för mer info:

Om matindustrin: Den hemliga kocken av Mats-Eric Nilsson, om skönvårdsindustrin: Badskumt av Katarina Johansson.