Hallå i vinterslasken!

Jag har nu bestämt mig efter olika försök att en lagom takt för mig att publicera inlägg på bloggen är en gång i veckan  - på måndagar. Så nu är alltså min blogg lite av ett ”veckomagasin”, ofta tar det lite tid att samla ihop tankar och utforska olika ämnen samtidigt som jag vill känna att det finns ett djup i det jag skriver, samtidigt behöver jag extra tid att skriva på min bok. Till dess är här några förslag på tidigare artiklar som jag gärna tipsar om att läsa från 2015/2016..

Bara att trycka på länkarna..

 1. avslappning, meditation, andlighet & att vakna upp;

Meditation  Enkelt, varför meditera och hur?

Konsten att slappna av  Att ta steg att stressa ned i ditt liv

Att finna frid och harmoni  Att sluta anklaga oss själva

Praktisk andlighet  Att praktiskt leva det vi kallar ”andlighet”

Utvecklas som människa  om att kunna ifrågasätta på riktigt

Att vakna upp Vad uppvaknandet innebär för mig

Sårbarhet och öppenhet

Smärtkroppen och vår ovilja - En förklaring av Eckhart Tolles koncept; smärtkroppen)

 

2. Hälsa, kost & miljö;

Kemikalier och allergier inomhusmiljön, kemikalier o allergier

Vårt industrisamhälle gör oss sjuka 

Maten och beteendet hur maten påverkar oss psykiskt

Att äta levande föda

Om att äta riktig mat och c-vitamin 

De nyttigaste och bästa livsmedlen 

 

3. Samhället, vår kultur och politik;

Hur kan man verkligen förändra ett samhälle? 

Hur det fuskas med maten i butiker och resturanger 

Hur vi påverkar världen genom hur vi handlar 

Hur den en pytteliten superelit kan styra över så mycket 

Vad som egentligen finns bakom den fina ytan av demokrati 

Om rädslan i samhället, hatet och fördomarna 

---- ---- ----

Annars är jag just nu mycket inne på att äta och leva så naturlig som möjligt, det är väldigt kul och följa den här ”medvetandetrenden” som finns i samhället med tankar på att återvinna, rädda miljön, handla lokalt, stadsodla och köpa ekologiskt osv.

För mig är det nu två extra intressanta saker, dels ”paleo-maten”, alltså äta som på stenåldern när vi var jägare och samlare, samt äta ”raw food”, att äta mestadels färskt eller utan att värma upp maten över 40 grader. Viktigaste gemensamma punkten är 100 % naturligt, och att äta mycket fiber och sluta äta den processade, onaturliga och färdiggjorda maten från vitt mjöl, industriella oljor och fetter, och vitt socker. Att undvika dessa livsmedel kan stoppa de inflammationer och blodsockersvängningar som gör att vi får alla möjliga problem från mage till tarmen och hjärnan. Jag har också börjat följa ett inspirerande program på svtplay om vegetarisk matlagning; ses här; Vegorätt 

Ett annat otroligt intressant ämne just nu är det här med PLACEBO OCH NOCEBO. Kan det vara så att vi till allra största del intalar oss redan på förhand vad som ska hända? Att tanken blir verklighet för oss.. det kommer jag skriva mer om snart.

Väl mött! /Jerry